VESTI IZ KOMPANIJE

10-12-2019

Control Union kupio firme u Srbiji i Hrvatskoj

Control Union je ovih dana završio proces kupovine firmi Certima Srbija i Certima Hrvatska sa namerom da proširi portfolio svojih usluga iz oblasti sertifikacije u regionu.

Po završetku akvizicije krajem novembra, Control Union Danube proširio je svoje poslovanja i na hrvatsko tržište nudeći svoju globalno prepoznatljivu uslugu kontrole i sertifikacije.

Prema rečima direktora Control Union Srbija i Hrvatska Saše Đurđevića, “ova akvizicija je strateški planirana da poveća konkurentnost naše kontrolne kuće u regionu, ali i da širem tržištu predstavimo našu globalnu sertifikacionu ekspertizu. Pored dosadašnjih usluga kontrolisanja roba, sada imamo mogućnost da radimo i sertifikaciju procesa i proizvoda.”

Sa korenima u inspekciji poljoprivrednih roba, Peterson and Control Union grupa poznata je skoro 100 godina po ekspertizi iz oblasti logistike, kontrole kvaliteta, sertifikacije i risk managementa. Kompanija, koja i dalje u porodičnom vlasništvu, posluje u više od 70 zemalja sveta i zapošljava preko 4,000 ljudi.

Predstavništvo u Srbiji je do sada za dvanaest godina poslovanja uspešno sarađivala sa klijentima poput MK grupe, CHS Srbija, Konzul i RWA Srbija.