SERTIFIKACIJE

Sa više od 200 programa sertifikacije, na globalnom nivou, Control Union ima za cilj da održi poverenje svojih kupaca i drugih zainteresovanih strana. Control Union stiče i održava najviši nivo integriteta putem svojih akreditacija brojnih vladinih i industrijskih organizacija, osiguravajući da su naše usluge i sertifikati na najvišem nivou.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno
Ovo polje je obavezno

Popunjavanjem upitnika u nastavku dobijamo informacije o Vašoj organizacji i na osnovu njih formira se neobavezujuća ponuda. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas.

GlobalG.A.P.

Standard GlobalG.A.P. poboljšava dobru poljoprivrednu praksu i uverava potrošače o načinu proizvodnje hrane na njivama, plantažama i farmama. To se postiže minimiziranjem štetnih uticaja na životnu sredinu, smanjenjem upotreba hemikalija i osiguravanjem odgovornog pristupa zdravlju i bezbednosti ranika i dobrobiti životinja.

GlobalG.A.P. standard obuhvata sledeće aspekte:

• Bezbednost i sledljivost hrane - Food safety and traceability

• Životna sredina - Environment

• Zdravlje, sigurnost i dobrobit radnika - Workers´ health, safety and welfare

• Dobrobit životinja - Animal welfare

• Integrisano upravljanje usevima (ICM) - Integrated crop management (ICM)

• Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke (HACCP) - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP)

Control Union pruža usluge sertifikacije u sledećim oblastima:

• IFA (Integrisani standard osiguranja farmi) za useve, stoku i proizvodnju akvakulture

• Lanac snabdevanja (COC)

• Proizvodnja kombinovane hrane

Možemo ponuditi dodatne module kao što su GRASP, Albert Heijn, NURTURE i FloraHolland Add-on IDA.

RSPO - Roundtable on Sustainable Palm Oil

RSPO je globalna inicijativa za sertifikaciju proizvoda od održivog palminog ulja. Članovi RSPO i učesnici u njegovim aktivnostima potiču iż različitih sredina i delatnosti - kompanije sa svojim plantažama, proizvođači, finansijske institucije, maloprodaja proizvoda od palminog ulja i socijalne nevladine organizacije iż mnogih zemalja koje proizvode ili koriste proizvode od palminog ulja.

U skoro polovini svih pakovanih prehrambenih proizvoda, u svetu, koristi se palmino ulje što ga svrstava u prehrambeni sastojak koji se najviše konzumira.

RSPO nudi organizacijama 4 modela:

• Identity Preserved

• Segregated

• Mass Balance

• Book & Claim

BRC - British Retail Consortium

BRC je globalni standard za bezbednost hrane, koji je prepoznat od stane Globalna inicijativa za bezbednost hrane (GFSI).

Ima za cilj da specifikuje bezbednost, autentičnost, kvalitet i operativne kriterijume za koje je neophodno da budu sprovedeni u organizaciji kako bi se ispunile obaveze usklađenosti sa zakonima i zaštitom potrošača.

Obim sertifikacije:

• Proizvodnja i prerada hrane, brend kompanije i privatna robna marka

• Sirovine ili sastojci za dalju upotrebu u preradi hrane, ketering, proizvodnja hrane

• Primarni proizvodi kao što su voće i povrće

• Hrana za kućne ljubimce i domaće životinje

Control Union pruža usluge sertifikacije prema IFS standardu u saradnji sa partnerom Certima BV koji je akreditovan od stane RVA (the Dutch Accreditation Council).

Domaći eksperti u oblasti hrane, odobreni od strane vlasnika stanarda, vrše usluge ocenjivanja na terenu što omogućava lakšu komunikaciju i razumevanje procesa.

IFS Food - International Featured Standards

Globalna inicijativa za bezbednost hrane, koja je osmišljena da osigura da kompanije sa IFS sertifikatom isporučuju kvalitetne i bezbedne proizvode i koji su u składu sa specifičnim zahtevima klijenata, priznaje IFS standard na međunarodnom nivou.

Control Union pruža usluge sertifikacije prema IFS standardima u saradnji sa partnerom Certima BV koji je akreditovan od stane RVA (the Dutch Accreditation Council).

Obim proizvoda:

1. Crveno i belo meso, živina I mesni proizvodi

2. Riba i proizvodi od ribe

3. Jaja i proizvodi od jaja

4. Mlečni proizvodi

5. Voće i povrće

6. Proizvodi od žitarica, žitarice, industrijski pekarski proizvodi i peciva, slatkiši i grickalice

7. Kombinovani proizvodi

8. Pića

9. Ulja i masti

10. Suva roba, srugi sastojci i dodaci jelima

11. Hrana za kućne ljubimce

Domaći eksperti u oblasti hrane, odobreni od strane vlasnika stanarda, vrše usluge ocenjivanja na terenu što omogužava lakšu komunikaciju i razumevanje procesa.

UTZ

UTZ program za sertifikaciju omogućava poljoprivrednicima da nauče bolje poljoprivredne metode, poboljšaju uslove rada i bolje se brinu o svojoj deci i okolini. Kroz program sertifikacije UTZ, poljoprivrednici uzgajaju bolje useve, generišu više prihoda i stvaraju bolje mogućnosti, istovremeno štiteći životnu sredinu i osiguravajući prirodne resurse zemlje.

Označavanje vaših proizvoda (kafa, kakao, čaj i lešnici) sa sertifikatom UTZ privlači socijalno svesne kupce, trgovce i potrošače.

Control Union je službeno sertifikaciono telo odobreno od strane UTZ-a sa dugogodišnjim iskustvom.

Sertifikujemo proizvođače i proizvođačke grupe prema UTZ kodeksu ponašanja i / ili članovima lanca snabdevanja prema UTZ chain of custody standardu. Takođe možemo ponuditi ovaj UTZ certifikat za robu širom sveta.